Skip to content

ОБНОВЯВАНЕ НА ПЕШЕХОДЕН ТУНЕЛ CHAPTER ROAD

Chapter Road беше пренебрегвано място и причина жителите на Willesden Green да са недоволни от квартала си. Пешеходният тунел, минаващ под железопътните линии Jubilee и Metropolitan, е пряк път за учениците, посещаващи основно училище Glasstone Park. Тъй като родителите ставаха все по-загрижени за безопасността на района, екипът на Regeneration осигури финансиране за подобряването му чрез таксата за квартална общностна инфраструктура.

​За екипа на Regeneration в Brent беше ключова задача да генерира доверие в местните общности и позитивизъм за бъдещето на Willesden Green. Тъй като основно децата от началното училище „Гладстон Парк“ използват пешеходния тунел, централно решение беше да ги включим в процеса на проектиране. Целта – да ги накараме да се гордеят с приноса, който имат към квартала и да породим чувство за отговорност.

​Брент възложи проектирането на местните художници STATIC, които проведоха редица семинари с ученици от основното училище. Произведенията от тези работилници са възпроизведени в дизайна на тунела. Това, което видеото по-долу няма да ви каже, е вълнението, което видяхме в очите на децата, когато разпознаха собствените си творби от работилниците, нарисувани по стените на тунела.

​Последната стъпка преди да вземем четката в ръце беше представянето на дизайна на жителите на Willsden Green. Общината и Static организираха демонстрационно събитие, представящо действителните шаблони, произведени от децата. Бяха им представени няколко дизайна, като те имаха възможност да изберат този, който им хареса най-много. Под видеото можете да видите снимки на печелившия дизайн.

ПРЕДИ
СЛЕД
ПРЕДИ
СЛЕД